Зарежда се...
гр. Пловдив и с.Мало Конаре, обл. Пазарджик
Пон - Пет : 09.00 - 18.00; Съб: 10.00 - 16.00; Нед: Почивен ден

Софтуерен ремап

//Коригиране на проблема Горещ Старт//

Сервиз за софтуерен ремап Пловдив и Пазарджик

Решаването на проблемът с горещ старт е въпрос на настройки на ECU - главният компютър. Най-често се проявява през лятото. Високите температури водят до проблеми със стартирането. Това произлиза от нагорещеният двигател, който върти повече пъти, преди да запали. Независимо колко време сте го карали, той се е затоплил. От тук и проблемът, наречен “горещ старт”. Евентуално трябва да изчакате 15-20 минути, за да успеете да запалите двигателя.

Могат да се направят настройки, които да решат проблемът с топлият старт чрез пренаписване на горивните карти. Това е по-ефективно и евтино решение. За всеки автомобил се прави индивидуално калибриране, което е съобразено със зададените първоначални стойности от производителя. На всеки автомобил се задават определени настройки като граница за началната температура на запалване и момент на впръскване на гориво. Те варират и са различни за всеки автомобил.

За да стартира двигателят, трябва да достигне предварително зададена стойност на оборотите. Целият процес се контролира от картата за стартиране на гвалният компютър. В някои случаи проблемите с горещия старт са причинени от софтуерни настройки, а в други случаи има физически проблеми. Горещият старт е известен най-вече като проблем на всички автомобили от VAG групата. В нея влизат Volkswagen, Volkswagen търговски машини / бусове, транспортни автомобили/, ŠKODA, SEAT, CUPRA, Audi, Lamborghini, MAN, Bentley, Porsche, Scania, Bugatti, Ducati.

Контакти