Зарежда се...
гр. Пловдив и с.Мало Конаре, обл. Пазарджик
Пон - Пет : 09.00 - 18.00; Съб: 10.00 - 16.00; Нед: Почивен ден

Софтуерно спиране на вихрови клапи

//Софтуерно спиране на вихрови клапи//

Софтуерно премахване на вихрови клапи

Вихровите клапи създават завихряне на въздух в горивната камера. Първоначално осигурят подобрена гориво-въздушна смес, по-добра горивна ефективност, по-добър въртящ момент и подобрена производителност при ниски обороти на двигателя. Имат много предимства, докато не се повредят.

Вихровите клапи могат да причиняват сериозни механични проблеми, когато се повредят. С течение на времето и натрупване на нагар в смукателният колектор, вихрововите клапи, почват да работят лошо. След това да причинят механични проблеми.

Предимства от софтуерното премахване на въртящи се клапи:

  • Повишена горивна ефективност
  • Няма повече грешки в ECU и светнали лампички по таблото
  • Подобрена работа на двигателя
  • Ще удължи живота на двигателя
  • По-добра работа на отделителната система
  • Не се налага да купувате нови, което ще ви спести пари
  • Предотвратява счупване на двигателя, поради счупване на клапа и попадане в двигателя

Софтуерно спиране на вихрови клапи

// //

Какви са причините за повредите на вихровите клапи

Новите модели вихрови клапи се управляват от електронния контролен блок ECU. Те ще бъдат безполезни, ако задвижващите механизми, които регулират вихровите клапи, се повредят. Повреден завихрящ клапан може да причини грешки в главният компютър и да постави автомобила в режим на възстановяване. В по-лошите случаи, повредена вихрова клапа ще доведе до попадане на остатъци от двигателя в горивната камера. Това ще причини сериозни повреди на двигателя. Ние можем да направим софтуерно изолиране на вихровите клапи. След това модифицираме системата на всмукателния колектор и препрограмираме ECU да работи без нея.

Софтуерно спиране на вихрови клапи

// //

Да причинят течове

С течение на времето уплътненията на клапите се повреждат, което води до изтичане на въздух от всмукателния колектор. Това променя и компрометира съотношението гориво-въздух, което те трябва да подобрят. Двигателят започва да използва по-богата смес от гориво и нарушава ефективността на му.

Износване или счупване

Вихровите клапи, са податливи на износване. Клапите могат лесно да се огънат или счупят. Винтовете, които закрепват клапите към шпиндела, се разхлабват и падат в горивната камера. От тук и сериозна повреда на двигателя.

Запушване на клапите

Вихровите клапи са изложени на много масло и въглерод от горивната камера. Това в крайна сметка ще ги запуши и ще доведе до неизправност. Това може да бъде следствие от рециркулацията на отработените газове (EGR) и вентилационните системи. Тук можете да прочетете повече за софтуерното премахване на EGR.

Залепване на клапите

С течение на времето се натрупват въглерод и сажди върху вихрови клапи. Това може да ги остави в едно положение – да се заклещят, което ще доведе до лоша производителност и евентуални повреди в двигателя. Когато вихровите ви клапи са блокирани, притокът на въздух в горивната камера се намалява. Това намалява ефективността на двигателя.

Контакти